Welkom bij De Bloeiende Kas!

Ik ben Marlies van der Velden. Samen met mijn man Rob en mijn vader zorgen we voor de kwekerij en helpen wij onze klanten. In 1920 is mijn overgrootvader in Delfgauw begonnen met het kweken van groente en is later overgestapt op rozen. In 1987 zijn mijn ouders naar onze huidige kas in Delfgauw begonnen met het kweken van rozen. In 2010 zijn Rob en ik erbij gekomen en zijn we overgestapt op het kweken van perkplanten. Rob en ik gaan nu wat meer de kar trekken zodat mijn vader het wat rustiger aan kan doen.

Van klein naar groot

In de kas werken is erg leuk omdat je met de seizoenen leeft. De jonge plantjes worden bij ons gepoot wanneer de dagen weer langer worden. In het voorjaar wanneer het eerste groen in de tuin wat begint te doen loopt het in onze kas al voor op het seizoen en hebben we al heel veel perkplanten in bloei. Je ziet het dan al lekker groeien in de kas.

Later als het bloeit is het nog mooier weer wordt buiten kan het bij de consument ook naar buiten. Het is leuk om te zoeken naar de beste soorten in de mooiste kleuren. Dit is altijd een karwei om een zo speciaal aanbod te hebben. We kweken het van klein plantje op tot een grote die mooi bloeit. Daar word ik altijd heel blij van.

Echt een leuk uitje

We hebben een groot assortiment planten en we horen van iedereen dat het ontzettend leuk is om rechtstreeks bij een kweker in de kas te kopen. Je ziet bij ons ook de kleinere planten staan. We zijn ook vaak aan het poten, water geven of iets anders aan het doen zodat je dat ook kan zien hoe het gaat in een kwekerij. Dat maakt een bezoekje aan onze kas echt een leuk uitje.

We leveren altijd een goede kwaliteit en leuk opgemaakte schalen. Gewoon om te kopen of als idee wat jezelf in een bak zou kunnen mixen & matchen. Voor iedereen is er wat te vinden, van jong tot oud. Zelfs oud-tuinders genieten ervan!

Ons aanbod